MALAYSIA
SITE

 
 
Maleise Keuken

-- Sop Ikan Pedas
-- Ikan Sumbat
-- Ikan Moolee
-- Gestoomde Zeebaars
-- Opor Sotong
-- Ikan Bilis Goreng Kacang
-- Kupang Masak Asam
-- Kari Kubis Udang
-- Z-Maleise Garnalen
-- Otak-Otak
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 



 

ZUID-MALEISE GARNALEN


Garnalen

 

Voor 4 personen

Moet in een wok of een grote koekenpan gemaakt worden.
Zorg dat alle ingrediŽnten klaar staan voordat u aan de slag gaat, want ze gaan in sneltreinvaart in de pan.
De gele bonensaus is er in gladde uitvoering en met hele bonen. Als er hele sojabonen in uw saus zitten, moet u die klein snijden.

Wat je nodig hebt:

  • 2 theelepels oestersaus

  • 2 theelepels Chinese donkere soyasaus

  • 1 theelepel suiker

  • 4 theelepels Chinese rijstwijn of droge sherry

  • 3 eetlepels maÔs of arachide olie

  • 100g sjalotjes in ringen gesneden

  • 3 theelepels klein gesneden verse gember

  • 5 teentjes knoflook klein gesneden

  • 4 tot 8 rawit pepers (lombok rawit is een erg hete Indonesische peper)

  • 1 eetlepel gelebonensaus

  • 2 theelepels kerriepoeder (evt. 10-15 verse kerriebladeren)

  • 500g rauwe ongepelde garnalen (zonder kop), gepeld en zwarte draad verwijderd
    (neem voor garnalen met kop 250g extra)
    Evt. zout

 

Bereiden

Meng in een kommetje de oestersaus met de sojasaus, suiker, rijstwijn en 4 eetlepels water. Zet het apart.
Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak de sjalotjes met de gember, knoflook en pepers voor 1 minuut.
Roer eerst de bonensaus erdoor en dan het kerriepoeder.
Voeg de kerrieblaadjes toe met de garnalen en roer alles een paar keer snel door.
Roer het oestersausmengsel erdoor.
Leg het deksel op de pan, temper het vuur en verwarm alles circa 2 minuten of tot de garnalen net gaar zijn.
Verwijder het deksel, zet het vuur middelhoog, roer alles nog een of twee keer door en proef of er nog zout bij moet.

 


Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

Bron: Marjorie

 

 

Google

 

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2019 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite