Voor 4 personen
Moet in een wok of een grote koekenpan gemaakt worden.
Zorg dat alle ingrediënten klaar staan voordat u aan de slag gaat, want ze gaan
in sneltreinvaart in de pan.
De gele bonensaus is er in gladde uitvoering en met hele bonen. Als er hele
sojabonen in uw saus zitten, moet u die klein snijden.
Wat je nodig hebt:
-
2 theelepels oestersaus
-
2 theelepels Chinese donkere
soyasaus
-
1 theelepel suiker
-
4 theelepels Chinese rijstwijn
of droge sherry
-
3 eetlepels maïs of arachide
olie
-
100g sjalotjes in ringen
gesneden
-
3 theelepels klein gesneden
verse gember
-
5 teentjes knoflook klein
gesneden
-
4 tot 8 rawit pepers (lombok
rawit is een erg hete Indonesische peper)
-
1 eetlepel gelebonensaus
-
2 theelepels kerriepoeder (evt.
10-15 verse kerriebladeren)
-
500g rauwe ongepelde garnalen
(zonder kop), gepeld en zwarte draad verwijderd
(neem voor garnalen met kop 250g extra)
Evt. zout
Bereiden :
Meng in een kommetje de oestersaus met de sojasaus, suiker, rijstwijn en 4
eetlepels water. Zet het apart.
Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak de sjalotjes met de gember,
knoflook en pepers voor 1 minuut.
Roer eerst de bonensaus erdoor en dan het kerriepoeder.
Voeg de kerrieblaadjes toe met de garnalen en roer alles een paar keer snel
door.
Roer het oestersausmengsel erdoor.
Leg het deksel op de pan, temper het vuur en verwarm alles circa 2 minuten of
tot de garnalen net gaar zijn.
Verwijder het deksel, zet het vuur middelhoog, roer alles nog een of twee keer
door en proef of er nog zout bij moet.
Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.
Bron: Marjorie