MALAYSIA
SITE

 
 
Maleise Keuken
-- Sambal Asam
-- Sambal Belacan
-- Sambal Djoeka
-- Sambal Istimewa
-- Sambal Lado
-- Pengat Pisang
-- Acar Mangga
-- Kokos-ijs
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 



 

Sambal Djoeka
Azijn-chilisaus 

Sambal Djoeka

Wat je nodig hebt:

  • 10 verse rode Spaanse pepertjes

  • 1 plakje gemberwortel, 1 cm dik

  • 2 teentjes knoflook, gepeld en in vieren gesneden

  • 2 eetlepels azijn

  • 1 eetlepel suiker

  • 2 theelepeltjes zout

 

Bereiden

  • Stamp de Spaanse pepers fijn in de vijzel. Voeg de gember en de knoflook toe en stamp beide ingrediŽnten door de pepers. Doe de azijn , de suiker en het zout erbij en meng alles goed. Een lekkere dipsaus voor de zeevruchten of gekookte kip.

 

Vijzel


Een vijzel wordt gebruikt bij het fijnmalen van kruiden voor bijv. sambal en dergelijke. Voordat u er de eerste keer gebruik van maakt kunt u de vijzel eerst met heet water (zonder afwasmiddel) wassen. Hierna maakt u een papje van bijv. uien en knoflook, voeg daarna heet water erbij en laat het 15 minuten intrekken. Deze vloeistof weggooien en daarna de vijzel nog 1 keer met heet water afspoelen. Uw vijzel is nu gereed voor gebruik.

 

 

Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

 

Google

 


  Hetty Zweers

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

 

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2019 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite