10
gedroogde rode Spaanse
pepertjes, geweekt en van zaden ontdaan
1 stukje trassi (2x2x1 cm), in
de koekenpan geroosterd
2 theelepeltjes tamarinde, en
1,25 dl water
6 theelepeltjes suiker
½ theelepel zout
Bereiden:
Stamp de pepertjes
fijn en de vijzel, voeg de trassi toe en meng alles goed. Prak
de tamarinde los in het water en zeef het tamarindesap. Doe het
peper-trassi mengsel in een kom, voeg het tamarindesap, de
suiker en het zout toe en meng alles goed. Deze dipsaus is
heerlijk bij gebakken vis en gekookte groente.
Vruchtvlees
met pitten van de tamarinde is (soms geperst in blokvorm) in toko's te
vinden onder de naam asem of asempitten. Ook is er geconcentreerde
tamarindepasta / asempasta (samengeperst vruchtvlees zonder pitten.
Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.