THE
MALAYSIA
SITE

 
 
Maleise Keuken
-- Sambal Asam
-- Sambal Belacan
-- Sambal Djoeka
-- Sambal Istimewa
-- Sambal Lado
-- Pengat Pisang
-- Acar Mangga
-- Kokos-ijs
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 



 

Sambal Asam
Tamarinde-chilisaus 

Sambal Asam

Wat je nodig hebt:

  • 10 gedroogde rode Spaanse pepertjes, geweekt en van zaden ontdaan

  • 1 stukje trassi (2x2x1 cm), in de koekenpan geroosterd

  • 2 theelepeltjes tamarinde, en 1,25 dl water

  • 6 theelepeltjes suiker

  • Ĺ theelepel zout

 

Bereiden

  • Stamp de pepertjes fijn en de vijzel, voeg de trassi toe en meng alles goed. Prak de tamarinde los in het water en zeef het tamarindesap. Doe het peper-trassi mengsel in een kom, voeg het tamarindesap, de suiker en het zout toe en meng alles goed. Deze dipsaus is heerlijk bij gebakken vis en gekookte groente.

Tamarinde
Vruchtvlees met pitten van de tamarinde is (soms geperst in blokvorm) in toko's te vinden onder de naam asem of asempitten. Ook is er geconcentreerde tamarindepasta / asempasta (samengeperst vruchtvlees zonder pitten.

 

 

Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

 

Google

 


  Hetty Zweers

 

 

 

 

 

 
Copyright © 2001 - 2018 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite