MALAYSIA
SITE

 
 
Maleise Keuken
-- Sambal Asam
-- Sambal Belacan
-- Sambal Djoeka
-- Sambal Istimewa
-- Sambal Lado
-- Pengat Pisang
-- Acar Mangga
-- Kokos-ijs
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 



 

Sambal Lado

Sambal Lado

Een schaaltje sambal wordt vrijwel altijd bij de maaltijd geserveerd. Zo kan een ieder zelf de maaltijd wat pittiger maken met een hoeveelheid naar smaak. Zelf sambal maken is niet zoveel werk. De basis is meestal een flink aantal rode pepers Ö

Wat je nodig hebt:

  • 10 groene pepers in stukjes gesneden

  • 5 sjalotten

  • 7 eetlepels ikan bilis

  • 1 theelepel zout

  • sap van 3 limoenen

Bereiden

  • Kook pepers en sjalotten zacht en laat ze uitlekken. Bak de visjes in een droge koekenpan. Wrijf de pepers en sjalotten fijn en voeg de vis ,zout en limoensap toe.Bewaar deze sambal in de koelkast niet langer dan een week.

 

IKAN BILIS
Dit zijn kleine ansjovisjes, die meestal gedroogd worden verkocht. Deze visjes zijn zo klein dat zij niet hoeven te worden schoongemaakt. Je eet ze met huid en haar.

In de blauwe bakken: ikan bilis
In de blauwe kratten ligt ikan bilis.
Pulau Pangkor is beroemd om zijn ikan bilis.
Hier wordt het meest gevangen.

 

 

Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

 

Google


  Hetty Zweers

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

 

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2019 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite