Een schaaltje sambal wordt vrijwel altijd
bij de maaltijd geserveerd. Zo kan een ieder zelf de maaltijd
wat pittiger maken met een hoeveelheid naar smaak. Zelf sambal
maken is niet zoveel werk . De basis is meestal een flink aantal
rode pepers …
Wat je nodig hebt:
Bereiden :
-
Kook de pepers met de
tomaat tot ze zacht zijn. Laat goed uitlekken en pureer met de
sjalotten. Maak de olie heet in een pan en bak dit mengsel even
aan. Voeg suiker, zout en water toe en bak nog even door tot dat
er een klein laagje olie komt boven drijven. In de koelkast niet
langer dan een week bewaren.

Sambal |
|
GULA
MELAKA
Oftewel "suiker uit Melaka". Een donkerbruine suikersoort die wordt
gemaakt van het sap van verschillende palmsoorten. In de toko te koop
onder de Indonesische benaming "Gula Jawa". Als vervanging kan eventueel
donkere basterdsuiker gebruikt worden.
|
Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.