MALAYSIA
SITE

 
 
Maleise Keuken
-- Sambal Asam
-- Sambal Belacan
-- Sambal Djoeka
-- Sambal Istimewa
-- Sambal Lado
-- Pengat Pisang
-- Acar Mangga
-- Kokos-ijs
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 



 

Sambal Istemewa

Sambal Belacan

 

Een schaaltje sambal wordt vrijwel altijd bij de maaltijd geserveerd. Zo kan een ieder zelf de maaltijd wat pittiger maken met een hoeveelheid naar smaak. Zelf sambal maken is niet zoveel werk . De basis is meestal een flink aantal rode pepers Ö

Wat je nodig hebt:

  • 10 rode pepers in stukjes gesneden

  • 1 tomaat

  • 5 sjalotten, gesnipperd

  • 3 eetlepels olie

  • klein beetje water

  • 2 eetlepels gula Melaka

  • 1 theelepel zout

Bereiden

  • Kook de pepers met de tomaat tot ze zacht zijn. Laat goed uitlekken en pureer met de sjalotten. Maak de olie heet in een pan en bak dit mengsel even aan. Voeg suiker, zout en water toe en bak nog even door tot dat er een klein laagje olie komt boven drijven. In de koelkast niet langer dan een week bewaren. 

 

 


Sambal

  GULA MELAKA

Oftewel "suiker uit Melaka". Een donkerbruine suikersoort die wordt gemaakt van het sap van verschillende palmsoorten. In de toko te koop onder de Indonesische benaming "Gula Jawa". Als vervanging kan eventueel donkere basterdsuiker gebruikt worden.
 

 

Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

 

Google

 


  Hetty Zweers

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

 

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2019 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite