THE
MALAYSIA
SITE

 
 
Maleise Keuken
-- Sambal Asam
-- Sambal Belacan
-- Sambal Djoeka
-- Sambal Istimewa
-- Sambal Lado
-- Pengat Pisang
-- Acar Mangga
-- Kokos-ijs
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 



 

Sambal Belacan

Sambal

Een schaaltje sambal wordt vrijwel altijd bij de maaltijd geserveerd. Zo kan een ieder zelf de maaltijd wat pittiger maken met een hoeveelheid naar smaak. Zelf sambal maken is niet zoveel werk . De basis is meestal een flink aantal rode pepers Ö

Wat je nodig hebt:

  • 10 rode pepers in stukjes gesneden

  • 2 tomaten

  • 1 eetlepel belacan, in een drogepan gebakken

  • 2 theelepels zout

  • 1 eetlepel gula Melaka

  • sap van 5 limoenen

Bereiden

  • Wrijf  de pepers, tomaten en belacan fijn. Voeg zout, suiker en limoensap toe, totdat het een mooie saus is geworden .Deze sambal is in de koelkast 1 week houdbaar.

 

 

Gula Melaka

  GULA MELAKA


Oftewel "suiker uit Melaka". Een donkerbruine suikersoort die wordt gemaakt van het sap van verschillende palmsoorten. In de toko te koop onder de Indonesische benaming "Gula Jawa". Als vervanging kan eventueel donkere basterdsuiker gebruikt worden.

 

Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

 

 

Google


 

 

 

 

 

 

 
Copyright © 2001 - 2018 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite