MALAYSIA
SITE

 
 
Maleise Keuken

-- Sop Ikan Pedas
-- Ikan Sumbat
-- Ikan Moolee
-- Gestoomde Zeebaars
-- Opor Sotong
-- Ikan Bilis Goreng Kacang
-- Kupang Masak Asam
-- Kari Kubis Udang
-- Z-Maleise Garnalen
-- Otak-Otak
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 



 

Sop Ikan Pedas
Pikante vissoep


Wat je nodig hebt
:

  • 1 flinke ui gesnipperd

  • 2 rode pepers gesnipperd

  • 3 teentjes knoflook in kleine stukjes

  • ruim 1cm jahť (gemberwortel)

  • ruim 1 cm kunyit (geelwortel)

  • 500 gram visfilet

  • sap vam 1 limoen

  • ruim 1 cm laos

  • 1 stengel serai

  • 1 salamblad

  • 1 liter water

  • zout/ peper

 

Bereiden

Marineer de vis een half uurtje in het limoensap. Wrijf de uien, pepers, knoflook, gember en geelwortel tot een pasta in de vijzel of keukenmachine. Maak de olie in een pan heet en bak de kruidenpasta hierin aan, samen met de serai, salam en laos Voeg het water toe en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en doe de in stukken gesneden vis eveneens in de pan. Laat de soep tegen de kook aan een tijdje trekken om de vis gaar te laten worden. Haal voor het serveren de serai en laos uit de pan. 

In MaleisiŽ wordt er in deze soep nog een fris-zure vrucht meegekookt ,een belimbing wuluh.

Deze is hier niet of nauwelijks verkrijgbaar, dus ik laat ím weg. Wel kun je de soep een beetje zuurder maken, door wat limoen sap toe te voegen. Eventueel zou je als extra vulling wat fijn gesneden tomaat toe kunnen voegen. Deze soep wordt gegeten als bijgerecht naast de rijst en niet ďop zín Hollands ď uit een kop opgelepeld.

 

Nb:

Belimbing Wulu

  Belimbing Wuluh

De belimbing is tot 3,5 x 10 cm groot, ovaal en stomp vijfkantig. De vrucht is geelgroen en rijp wittig. Het vruchtvlees smaakt fris-zuur. De vrucht bevat tien grote zaden van 8 mm.
Deze vrucht vervult in tropische streken vaak een rol in de voedselverwerking, die gelijk is aan die van de augurk in de westerse landen.
Deze plant wordt veel in Zuidoost AziŽ en Zuid-Amerika gekweekt.


Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

 


 

 

Google

 


  Hetty Zweers  

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2019 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite