THE
MALAYSIA
SITE

 
 
Maleise Keuken
-- Oerap Taugeh
-- Tempeh Lemak
-- Roergebakken Tahoe
-- Tahoe Pedis
-- Taugeh Tahoe Goreng
-- Dadar Istemewa
-- Pergedel Goreng
-- Kubis Masak Lemak
-- Nasi Lemak
-- Roti Canai
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 



 

Pergedel goreng
Aardappel koekjes

Pergedel Goreng

 

Lekker om een restje gekookte aardappels weg te werkenÖ.

Wat je nodig hebt:

  • 500 gram gekookte aardappelen

  • 1 ui ragfijn gesneden

  • 3 lente-uitjes gesneden

  • 2 eieren

  • zout

  • peper

  • olie

Bereiding:

Stamp de aardappelen helemaal fijn .Fruit in tussen tijd de ui even aan in wat olie, tot deze lichtbruin is. Haal van het vuur en vermeng de aardappelen met de gebakken ui en lente ui. Maak goed op smaak met zout en peper. Klop een ei los en schep deze ook door het aardappel mengsel. Je kunt eventueel het andere ei ook gebruiken, maar het moet niet te dun worden. Maak met een lepel kleine balletjes die je even platdrukt, zodat er een soort koekje ontstaat. Bak de koekjes goudbruin in de olie. Laat op keukenpapier goed uitlekken.

 

Verschillende varianten op dit recept zijn mogelijk. Bijvoorbeeld:

Een schepje sambal door de aardappelen
Een paar teentjes knoflook
Restje gehakt of vis
Een paar garnalen met prei
Voeg extra kruiden toe: ketumbar, jinten of jahe.
Kortom gebruik je fantasie en experimenteer wat!

 

Lente-ui wordt ook wel bos of stengelui genoemd. Het zijn jonge uitjes, die met loof en al zijn geoogst. Lente-uien hebben een zachte, licht pikante smaak die tussen die van bieslook en ui in ligt. Dit maakt de groente erg geschikt om in groetenhapjes te verwerken. Fijngesnipperd kan lente-ui rauw in salades, in sauzen of op de boterham worden gebruikt. Als lente-uitjes worden mee gestoofd, geven ze een gerecht een zachte uiensmaak. Daardoor is het een lekkere smaakmaker in voorjaarsgerechten, eiergerechten, bij vis en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees en kip. Ook in veel oosterse gerechten wordt lente-ui verwerkt.

 

Lente-ui

 

Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

 

 

Google

 


  Hetty Zweers  

 

 

 

 

 

 
Copyright © 2001 - 2018 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite