MALAYSIA
SITE

 
 
Maleise Keuken
-- Maleise Kippensoep
-- Sweet and Sour Chicken
-- Inche Kabin
-- Chicken Bang Bang
-- Ayam Opor
-- Ayam Berempah
-- Ayam Masak Merah
-- Ayam Goelai Ketjap
-- Kip met Pindakokossaus
-- Ayam Goreng Pandan
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 



 

AYAM MASAK MERAH

Ayam Masak Merah

 

Kip in rode saus
Je moet alleen niet bang zijn voor een beetje knoflookÖ.

Wat je nodig hebt:

  • 1 kip, in stukken gesneden

  • 12 teentjes knoflook

  • een stuk jahť van ongeveer 6 cm

  • 2 fijngesneden uien

  • 3 fijngesneden rode pepers

  • 1 kaneelstokje

  • 4 kardemompitten

  • 3 kruidnagels

  • 3 steranijs

  • 2 laurierbladaderen (of als je dat hebt, daon salam)

  • 2 blikken gepelde tomaten

  • zout

  • 1 eetlepel suiker

  • olie

Bereiding:

Maak de jahť, uien en knoflook fijn in de vijzel of keukenmachine. Verhit wat olie en bak het kruidenmengsel  even aan. Voeg vervolgens de kerrie ,de pepers en alle andere kruiden toe , schep goed om. Pas op voor aanbranden!Voeg nu de gepelde tomaten erbij met de suiker. Leg de stukken kip in de saus en breng aan de kook. Laat dit alles stoven tot de kip gaar is. Maak eventueel op smaak met een beetje zout en peper. Dit gerecht smaakt het lekkerst, als je het een dag van te voren maakt en de volgende dag weer opwarmt. De smaken kunnen dan lekker intrekken.

 

 

Knoflook:

Knoflook   Vermoedelijk is Knoflook afkomstig uit de steppen van Centraal AziŽ en stamt af van de Allium longicuspis. Veredeling tot planten met grotere bollen gebeurde waarschijnlijk in het Midden Oosten. In Zuid-Europa is hij vervolgens vanaf het begin van het ontstaan van een landbouwcultuur ingevoerd.

Knoflook word al ruim 5000 jaar gekweekt. Inscripties en afbeeldingen van knoflook in de piramiden van het oude Egypte bewijzen dat knoflook niet alleen een belangrijk voedsel was, maar ook ceremoniŽle betekenis had. Zowel de Grieken als de Romeinen schreven aan knoflook magische kwaliteiten toe.
Strijders aten het om extra kracht op te doen voor ze het gevecht aangingen en baby's kregen knoflookteentjes om hun hals om het boze oog te weren. De mythen van de vampiers hebben blijkbaar al hele oude wortels. De Grieken en Romeinen gebruikten knoflook ook als medicijn. Het werd niet alleen gezien als een middel dat de zinnen prikkelde, maar zou ook goed zijn tegen eczeem, kiespijn en slangenbeten.

 

 

Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.
l

 

Google


  Hetty Zweers  

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2019 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite