MALAYSIA
SITE

 
 
Maleise Keuken
-- Maleise Kippensoep
-- Sweet and Sour Chicken
-- Inche Kabin
-- Chicken Bang Bang
-- Ayam Opor
-- Ayam Berempah
-- Ayam Masak Merah
-- Ayam Goelai Ketjap
-- Kip met Pindakokossaus
-- Ayam Goreng Pandan
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 



 

INCHE KABIN
( Nonya Fried Chicken)


Pindakokossaus

 

Wat je nodig hebt:

  • 1 flinke kip, in niet te grote stukken gesneden

  • 2 kopjes olie om te frituren

Voorde kruidenpasta:

  • 4 sjalotten

  • 2 theelepels chilipoeder

  • 1 eetlepel ketoembar

  • 1 theelepel jinten

  • ľ theelepel kruidnagelpoeder

  • Ĺ theelepel kaneel

  • 1 theelepel kunyit

  • 1 theelepel  zwarte peper

  • 1 theelepel  zout

  • 1 theelepel  suiker

  • 100 ml dikke santen

Bereiding:

Vermeng al deze ingrediŽnten met elkaar in een grote schaal en bedek de stukken kip hiermee. Laat het vlees afgedekt een nacht in de koelkast staan. Maak de olie in een wok of braadpan warm en bak de stukken kip op niet al te heet vuur gaar .Laat goed uitlekken op keuken papier. Verhit de olie nog een keer en bak nu de kipstukken op hoger vuur knapperig en goudbruin.

Serveer met een saus  die je maakt van een mengsel van:

  • 1 theelepel  lichte soja saus

  • 2 theelepels  limoen of citroensap

  • 2 theelepels suiker

  • 2 eetlepels Worchester saus

  • 1 theelepel mosterdpoeder

  • 2 rode fijngesneden pepers

  Santen maak je van geraspte kokos. De kokos in een ruime pan met heet water circa 15 minuten laten weken en hierna de kokos uitpersen boven een zeef (dikke santen).
Dit herhaal je nog 2 keer. Dan heb je santen die voor de meeste recepten gebruikt worden. Natuurlijk ook te krijgen in blik.
Geconcentreerde santen krijg je in blokken en moet verdund worden met water.

1 dl. dikke santen = 40 gr. santen met 1 dl. water.
1 1/2 dl. dikke santen = 60 gr. santen met 1 1/2 dl. water.
2 dl. dikke santen = 80 gr. santen met 2 dl. water.

 

Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

 

 

 

Google


  Hetty Zweers  

 

 

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2019 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite