Wat je nodig hebt:
Voorde kruidenpasta:
Bereiding:
Vermeng
al deze ingrediënten met elkaar in een grote schaal en bedek de
stukken kip hiermee. Laat het vlees afgedekt een nacht in de
koelkast staan. Maak de olie in een wok of braadpan warm en bak
de stukken kip op niet al te heet vuur gaar .Laat goed uitlekken
op keuken papier. Verhit de olie nog een keer en bak nu de
kipstukken op hoger vuur knapperig en goudbruin.
Serveer
met een saus die je maakt van een mengsel van:
-
1 theelepel
lichte soja saus
-
2 theelepels
limoen of citroensap
-
2
theelepels suiker
-
2
eetlepels Worchester saus
-
1
theelepel mosterdpoeder
-
2 rode
fijngesneden pepers
 |
|
Santen maak
je van geraspte kokos. De kokos in een ruime pan met heet water circa 15
minuten laten weken en hierna de kokos uitpersen boven een zeef (dikke
santen).
Dit herhaal je nog 2 keer. Dan heb je santen die voor de meeste recepten
gebruikt worden. Natuurlijk ook te krijgen in blik.
Geconcentreerde santen krijg je in blokken en moet verdund worden met
water.
1 dl. dikke
santen = 40 gr. santen met 1 dl. water.
1 1/2 dl. dikke santen = 60 gr. santen met 1 1/2 dl. water.
2 dl. dikke santen = 80 gr. santen met 2 dl. water. |
Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.