MALAYSIA
SITE

 
 
Maleise Keuken
-- Sambal Asam
-- Sambal Belacan
-- Sambal Djoeka
-- Sambal Istimewa
-- Sambal Lado
-- Pengat Pisang
-- Acar Mangga
-- Kokos-ijs
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 



 

Pengat Pisang
Bananen in zoete kokosmelk

Een zoet dessert dat op verschillende manieren wordt klaargemaakt. Vaak wordt er zoete aardappel met bananen in gebruikt.

Hier een variant die heerlijk smaakt met alleen bananen.

Wat je nodig hebt voor 6 personen:

  • 2 blikken santen (samen 800 cl)

  • 3 pandan bladeren

  • 1 stukje gemberwortel van ongeveer 2 cm

  • 100 gram gula melaka

  • een snufje zout

  • 4 stevige, rijpe bananen

Bereiden:

Snijd de gemberwortel in dunne plakjes en kneus de pandan bladeren, om ervoor te zorgen dat ze hun smaak goed afstaan. Giet de santen in een pan en doe de gember en pandan erbij. Zet de pan op laag vuur en breng het geheel aan de kook. Voeg het zout toe en los de gula melaka al roerende op in de warme vloeistof .Laat het een minuut of 10 heel zachtjes trekken. Snijd de geschilde bananen in schijfjes van ongeveer 1 cm. en laat ze een minuut of twee meekoken. Haal de pan van het vuur en laat alles wat afkoelen. Serveer de bananen met de saus in schaaltjes. Dit gerecht wordt zowel koud als warm gegeten. 


 

Bananen.

Er zijn vele soorten en rassen. In de praktijk wordt er grofweg onderscheid gemaakt tussen de fruit- of dessertbanaan en de bakbanaan, die in rauwe vorm oneetbaar is.

De banaan is al sinds mensenheugenis een belangrijke bron van voedsel en is volgens archeologen uit Zuidoost AziŽ afkomstig. De plant heeft een schijnstam, die bestaat uit een massa ineenpassende bladeren. De vruchten groeien in kammen (handen) aan uit de stam komende bloemstengels. Iedere kam heeft 10 tot 20 bananen (vingers). Rijpe bananen zijn kwetsbaar en bederven snel. Bananen worden daarom groen geplukt en per koelschip getransporteerd. Moderne koeltechnieken in zogenaamde rijphuizen zorgen voor een beheersbare rijping. De vruchten zijn dan ook het hele jaar door verkrijgbaar in ons land.

 

tros bananen

 


Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

 

 

 

Google


 
 Hetty Zweers  

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

 

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2019 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite