Tahoe Pedis

Pedis
betekent pittig , scherp. Dat geldt ook voor dit gerecht. De
pittigheid kun je aan passen door de zaadjes van de pepers te
verwijderen of het aantal te verminderen.
Wat je nodig hebt:
-
1 blok tahoe
-
1 stukje laos
wortel van 2 cm
-
2 fijngesneden uien
-
2 gesnipperde teentjes
knoflook
-
3 rode pepers
-
1 salam blad
-
1 klein
stukje gula melaka
-
2
eetlepels ketjap
-
6 eetlepels olie
-
zout
Bereiding
Snijd de
tahu in kleine dobbelsteentjes, bestrooi ze met een beetje zout
en bak ze in de olie goudgeel. Laat ze op keukenpapier goed
uitlekken. Giet wat van de olie af, zodat er in de pan een klein
beetje overblijft. Wrijf de uien,knoflook, pepers, laos en
suiker in een vijzel fijn of gebruik de keuken machine hiervoor.
Fruit dit mengsel in het restant olie ,voeg de ketjap en het
salam blad toe en roer er de stukjes tahu doorheen.
Pas op
voor aanbranden, voeg desnoods een klein beetje water toe.
Heb je
geen pepers in huis? Gebruik dan een schepje sambal oelek.