MALAYSIA
SITE

 
 
Maleise Keuken

 
Maleise Keuken
-- Oerap Taugeh
-- Tempeh Lemak
-- Roergebakken Tahoe
-- Tahoe Pedis
-- Taugeh Tahoe Goreng
-- Dadar Istemewa
-- Pergedel Goreng
-- Kubis Masak Lemak
-- Nasi Lemak
-- Roti Canai
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 



 

Tahoe Pedis

Tahoe Pedis

Pedis betekent pittig , scherp. Dat geldt ook voor dit gerecht. De pittigheid kun je aan passen door de zaadjes van de pepers te verwijderen of het aantal te verminderen.  

Wat je nodig hebt:

  • 1 blok tahoe

  • 1 stukje laos wortel van 2 cm

  • 2 fijngesneden uien

  • 2 gesnipperde teentjes knoflook

  • 3 rode pepers

  • 1 salam blad

  • 1 klein stukje gula melaka

  • 2 eetlepels ketjap

  • 6 eetlepels olie

  • zout

Bereiding

Snijd de tahu in kleine dobbelsteentjes, bestrooi ze met een beetje zout en bak ze in de olie goudgeel. Laat ze op keukenpapier goed uitlekken. Giet wat van de olie af, zodat er in de pan een klein beetje overblijft. Wrijf de uien,knoflook, pepers, laos en suiker in een vijzel fijn of gebruik de keuken machine hiervoor. Fruit dit mengsel in het restant olie ,voeg de ketjap en het salam blad toe en roer er de stukjes tahu doorheen.

Pas op voor aanbranden, voeg desnoods een klein beetje water toe.

Heb je geen pepers in huis? Gebruik dan een schepje sambal oelek. 

 


 

 

Asem (het samengeperste vruchtvlees (met pit) van de tamarinde) Het heeft een mild zure smaak en wordt in de oosterse keuken gebruikt om er het vlees mee in te wrijven, waardoor dat malser wordt.
Toepassing: los een stukje asem van ongeveer 2 cm op in enkele lepels heet water. Laat dit enige uren staan en zeef het daarna. Het asemwater is dan klaar voor gebruik. Asem kan ook (in plakjes) worden gedroogd en is in potten verkrijgbaar onder de naam: keukentamarinde.

Asem wordt in gebruikt in de gevallen waarin enigszins zure toepassingen worden gewenst.
De mild zure smaak maakt asem bijzonder geschikt als smaakmaker in gebak en vruchtensiropen. Meestal staat in de gerechten wel omschreven hoe u het moet gebruiken (gedroogd of anderszins).
Asem-water: Week 1/4 pakje asem in 1 1/2 dl lauw water. Wrijf met de vingers de vezels van de pitten en zeef daarna het vocht.

 

Asem
Stukje Asem


Assem, Tamarinde, Indische dadel

 

 

Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

 

 

 

Google

 

 


  Ben van Wijnen  

 

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2019 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite