MALAYSIA
SITE

 
 
Maleise Keuken
-- Oerap Taugeh
-- Tempeh Lemak
-- Roergebakken Tahoe
-- Tahoe Pedis
-- Taugeh Tahoe Goreng
-- Dadar Istemewa
-- Pergedel Goreng
-- Kubis Masak Lemak
-- Nasi Lemak
-- Roti Canai
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Maleisië Specialisten
Maleisië met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 



 

Dadar Istimewa
Een Maleise omelet

Omelet

Omelet in punten

Een dunne gevulde omelet,die vaak als bijgerecht wordt gegeten.

Wat je nodig hebt:

  • 6 eieren

  • 1 kleine prei

  • 2 rode pepers

  • 1 teentje uitgeperste knoflook

  • handvol koriander

  • flinke snuf zout en peper

  • boter of olie

Bereiding:

Klop de eieren los met wat zout en peper. Snijd de prei en de pepers ragfijn. Bak in een koekenpan de prei pepers en knoflook in wat boter of olie aan. Schep vervolgens alles uit de pan en zet het mengsel  even weg.
Bak op laag vuur het losgeklopte ei, aan de onderkant lichtbruin. Verdeel het groenten mengsel over het ei .Laat de bovenkant wat vaster worden en keer de omelet voorzichtig.
Snijd de omelet in punten en bestrooi met de verse koriander. Lekker om te serveren met een chili saus en wat kecap. 

Met de vulling kun je op allerlei manieren variëren: Gebruik een restant vlees, een paar garnalen, stukjes tahu, wat vis, krab, of andere groenten.

Koriander
Verse koriander

 


 

 

Koriander

Koriander is een van de oudste keukenkruiden door de mens gebruikt, het stond reeds vermeld in de Bijbel (het is één van de bittere kruiden die gebruikt werden bij de rituelen van het Joodse paasfeest).
Ook in de Egyptische piramides vinden we sporen terug, de Romeinen op hun beurt gebruiken koriander gemengd in azijn om hun vlees in te strijken dit om bederf te voorkomen. Onderzoeken tonen inderdaad aan dat de plant schimmelwerend en bacteriedodend is.
Het plantje is uit het Midden Oosten door de Romeinen meegebracht naar onze streken.
Koriander is familie van de schermbloemige, het wordt ongeveer 60 cm hoog (is wel kwetsbaar!). Het is een éénjarig kruid, met witte tot roze bloemschermen, deze laatste geven het zaad. Het blad doet ons denken aan kleine selderblaadjes .
De zaadjes zijn ongeveer even groot als peperbolletjes waar ze dan ook op gelijken. Men maakt veel gebruikt van dit keukenkruid in de Indiase, Griekse en Thaise keuken. Vooral de zaden worden gebruikt, deze geven een aangename aromatische smaak aan onze gerechten.

De zaden van de koriander
Zaadjes van de koriander



Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

 

 

 

Google

 


  Hetty Zweers  

 

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2019 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite