THE
MALAYSIA
SITE

 
 
Maleise Keuken
-- Satay
-- Satay Saus
-- Daging Masak Asam
-- Semoer
-- Kurma
-- Beef Rendang
-- Babi Lemak
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 



 

Rendang Daging (Maleis)

Beef Rendang

 

 

Wat je nodig hebt:

  • 700 gram rundvlees (met een beetje vet)

  • 100 gram geraspte kokos

  • 2 cm verse gember (schillen)

  • 2,5 cm verse laos (schillen)

  • 1 cm verse laos ( schillen

  • 1 sereh (alleen het dikke gedeelte en in ringetjes gesneden)

  • 7 sjalotten (fijn snijden)

  • 10 gedroogde lombok rawits

  • 5 kemiri noten

  • 1 theelepel trasi

  • 1 eetlepel ketumbar (gemalen)

  • 1 theelepel anijszaad (gemalen)

  • 1 theelepel venkelzaad (gemalen)

  • 2 cm verse kunjit (geschild)

  • 200 ml santen (uit blik ) of 3 cm van een blok

  • 1 eetlepel soja saus (is geen ketjap )

  • 5 djeruk purut blaadjes

  • zout (naar smaak)

  • 1Ĺ eetlepel bruine suiker

Bereiden


Snijd het vlees in hapklare blokken.
De gember, laos, de sereh, sjalotten, knoflook, de gedroogde lombok, kemiri noten ,
en de trasi fijn in een foodprocessor of in een tumbukan ( vijzel )
Verhit een beetje olie (3 eetlepels) in een pan en fruit de bumbu massa tot het gaat geuren en de olie zicht begint af te scheiden (niet te hoog vuur)
Doe nu de ketumbar, het anijszaad, het venkelzaad er bij en fruit nog even na.
Voeg het vlees er bij met de santen, de soja saus, de djeruk purut blaadjes, zout en het suiker toe, even omscheppen,en giet er ongeveer 1 liter water bij.
Laat het aan de kook brengen en doe het vuur laag.
Laat het geheel 2 uur of iets langer zachtjes sudderen tot het vlees zacht en boter gaar is.
Laat de saus inkoken tot een dikke massa.
Saus zo nodig bij zouten.

 

Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

 

 

 

Google

 

 

 

 

 

 
Copyright © 2001 - 2018 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite