MALAYSIA
SITE

 
 
Maleise Keuken
-- Sambal Asam
-- Sambal Belacan
-- Sambal Djoeka
-- Sambal Istimewa
-- Sambal Lado
-- Pengat Pisang
-- Acar Mangga
-- Kokos-ijs
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 



 

Acar Mangga

Zoet zure Mango

Mango
Mango

Zoet zure mango, een lekker, fris bijgerecht.

Wat je nodig hebt:

  • 1 rijpe Mango

  • 1 rode lombok

  • 1 sjalot

  • 2 eetlepels witte azijn

  • Ĺ theelepel kunyit

  • Ĺ eetlepel suiker

  • zout

  • 1 jeruk purut blaadje

 

Bereiding:

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes . Snijd de lombok en sjalot in reepjes.
Breng de azijn aan de kook met 4 eetlepels water, de sjalot, de lombok, de kunyit, de suiker en het zout. Voeg de mango toe, schep om en doe het vuur uit. Snijd het jeruk blad in ragfijne reepjes en doe deze bij de mango in de pan .Laat het afkoelen en maak het zo nodig op smaak met nog wat azijn, suiker of zout.

Mango's

Dit gerecht wordt lekkerder als je het een paar dagen van te voren maakt, zodat de smaken wat kunnen intrekken.

Met verse ananas is dit ook heel lekker om te maken.


 

Mango's

De mango of manga is een van de oudst bekende vruchten en komt van oorsprong uit India. Tegenwoordig wordt de vrucht in bijna alle tropische gebieden van de wereld verbouwd.

Van oudsher nemen de 10-30 meter hoge mangobomen in deze gebieden een belangrijke plaats in omdat ze veel schaduw geven. De prachtige trossen groengele bloemen worden vooral in India gebruikt voor ceremonieŽn en godsdienstige plechtigheden. Men beweert dat Boeddha al slapende onder een mangoboom zijn wijsheid heeft opgedaan.

Mango's groeien aan lange stelen aan de takken van de mangoboom.
Er bestaan zeer veel verschillende variŽteiten. De schil van een rijpe mango kan groengeel, oranje, rood of zelfs purperrood van kleur zijn. Het oranjegele vruchtvlees zit vrij vast aan de grote, ovale pit.

Wanneer de vrucht pittig geurt en het vruchtvlees bij lichte vingerdruk meegeeft, is de mango rijp. Bij aankoop moet de vrucht een gave schil hebben. Het vruchtvlees is sappig, zoet en zeer aromatisch. De smaak doet denken aan die van abrikoos en perzik.

Mango



Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

 

 

 

Google


  Hetty Zweers  

 

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2019 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite