THE
MALAYSIA
SITE

 
 
Maleise Keuken
-- Oerap Taugeh
-- Tempeh Lemak
-- Roergebakken Tahoe
-- Tahoe Pedis
-- Taugeh Tahoe Goreng
-- Dadar Istemewa
-- Pergedel Goreng
-- Kubis Masak Lemak
-- Nasi Lemak
-- Roti Canai
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 



 

Kubis Masak Lemak
kool in kokossaus


kool in kokossaus

Met kool worden verschillende heerlijke gerechten gemaakt. Van dit recept zijn allerlei varianten. Al of niet heel erg scherp. Dit is er een van, die wel pittig, maar zeker niet heel scherp is.

Wat je nodig hebt:

  • 5 sjalotten

  • 500 gram witte kool

  • 2 teentjes knoflook

  • een paar worteltjes

  • 2 rode pepers

  • 1 eetlepel gedroogde garnalen

  • Ĺ theelepel kunyit

  • 1 blik (400 cc) Santen

  • zout/ peper

  • olie

 

Bereiding:

Fruit  de klein gesneden sjalotten , knoflook en pepers in de olie  op zacht vuur aan , zonder het bruin te laten worden. Voeg vervolgens de gedroogde garnalen, de kunyit en de santen toe en breng het aan de kook. Snijd in de tussentijd de wortel en kool in reepjes en doe de groenten ook in de pan. Laat de groenten zachtjes ongeveer 20 minuten stoven. Maak het gerecht goed op smaak met wat zout en eventueel nog wat peper. 

Op dit recept kun je vele varianten maken:

Een handje boontjes, broccoli of spinazie erdoorÖ.

Wil je het scherper maken? Gebruik wat meer pepers of voeg gewoon een flinke schep
sambal Oelek toeÖ

 


 

 

Sambal is afkomstig uit IndonesiŽ, en bestaat, traditioneel gezien, uit gemalen spaanse pepers (of rawit, de zeer hete kleine pepertjes) en zout, maar er zijn allerlei varianten waarbij ook azijn, gebakken uien, gefermenteerde garnalen (trassi), suiker en allerlei specerijen toegevoegd worden. Sambal is een typisch Indonesisch product.

Een sambalkenner heeft natuurlijk altijd minstens de standaard sambal oelek (een ulek is een soort stamper, gebruikt in combinatie met de vijzel, de cobek) in huis, maar vaak ook nog wat varianten zoals sambal badjak en sambal manis. Bij de meeste supermarkten zijn veel van de variŽteiten wel te koop in ultra-kleine potjes, maar dat is op de lange termijn erg duur. Voor wat grotere (goedkopere per gram) potten is een bezoek aan een Aziatische speciaalzaak aan te bevelen.

Sambal Oelek

Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

 

 

Google

 


  Hetty Zweers  

 

 

 

 

 

 
Copyright © 2001 - 2018 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite