Chicken Bang Bang
een kipgerecht

Hoe dit
gerecht aan zijn rare naam komt is onduidelijk. Misschien omdat
er met iets zwaars bovenop de kip geslagen moet worden?
Wat je nodig hebt:
Voor de saus:
-
3 eetlepels sojasaus
-
3 eetlepels sesamolie
-
3 eetlepels pindakaas
-
1 eetlepel sambal oelek
-
2 eetlepels rijstwijn
-
3 eetlepels gula melaka
-
1 eetlepel sesamzaad
Bereiden :
Breng het
water met de sojasaus, wijn of sherry aan de kook. Laat hierin
de kip in een kwartiertje zachtjes gaar worden. Laat de kip in
het kookvocht afkoelen. Snijd de lente ui en de komkommer in
dunne reepjes. Sla de kip met een hakmes wat plat en scheur met
vlees in heel dunne reepjes. Hak de knoflook heel fijn en vermeng
deze met alle ingrediënten voor de saus. Leg de komkommer op een
schaal en hierop de kip. Schenk de saus er over. Rooster in een
droge koekenpan het sesam zaad lichtbruin en strooi dit als
garnering samen met de lente ui over de saus.