Ikan Moolee
Gevulde gebakken vis

Een mild
gekruide kerrie met kokos saus. Gek genoeg wordt het in India “Maleise
kerrie”genoemd, terwijl het in Maleisië als een Indiase specialiteit wordt
beschouwd. Hoe het precies zit zal wel onduidelijk blijven. In elk geval wordt
het in beide landen met smaak gegeten!
Gebruik voor dit recept een stevige vis
en eet het met witte rijst.
Wat je nodig hebt:
Bereiden :
Was de
vis en besprenkel deze met het asem water. Bak in een wok de fijn
gesneden uien en de knoflook tot ze zacht zijn. Pas op, laat ze
niet te bruin worden. Maak in de vijzel of keuken machine de
gember, sereh, pepers, kunyit en kemirie noten fijn en doe het
kruiden mengsel ook in de wok. Laat het een paar minuten
zachtjes bakken. Voeg de santen toe en breng aan de kook. Leg de
moten vis in de saus, zet het vuur laag en laat heel zachtjes
pocheren tot ze gaar zijn. Voeg zout naar smaak toe.
Garneer
met een paar pepers en dien het warm op.
 |
|
Versiering
Mooie
garneringen kun je maken als je een peper dun insnijdt van de
punt tot de steel aanzet.
Leg de peper dan een paar minuten in
een schaal met koud water met een paar ijsblokjes erin. De
ingesneden punten gaan dan naar buiten krullen zodat je een
soort bloem krijgt. |