MALAYSIA
SITE

Maleise Keuken
-- Sop Ikan Pedas
-- Ikan Sumbat
-- Ikan Moolee
-- Gestoomde Zeebaars
-- Opor Sotong
-- Ikan Bilis Goreng Kacang
-- Kupang Masak Asam
-- Kari Kubis Udang
-- Z-Maleise Garnalen
-- Otak-Otak
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 


Ikan Moolee
Gevulde gebakken vis

Ikan Moolee

 

Een mild gekruide kerrie met kokos saus. Gek genoeg wordt het in India ďMaleise kerrieĒgenoemd, terwijl het in MaleisiŽ als een Indiase specialiteit wordt beschouwd. Hoe het precies zit zal wel onduidelijk blijven. In elk geval wordt het in beide landen met smaak gegeten!
Gebruik voor dit recept een stevige vis en eet het met witte rijst.

Wat je nodig hebt:

  • ongeveer 750 gram vis in moten (makreel, baars)

  • 4 uien

  • 6 tenen knoflook

  • 2 eetlepels asem water

  • 1 Ĺ cm gemberwortel

  • 1 stengel sereh

  • 3 rode pepers

  • 4 kemirie noten

  • 1 theelepel kunyit

  • 1 blik (400 cl) santen

  • zout

  • olie.

 

Bereiden

Was de vis en besprenkel deze met het asem water. Bak in een wok de fijn gesneden uien en de knoflook tot ze zacht zijn. Pas op, laat ze niet te bruin worden. Maak in de vijzel of keuken machine de gember, sereh, pepers, kunyit en kemirie noten fijn en doe het kruiden mengsel ook in de wok. Laat het een paar minuten zachtjes bakken. Voeg de santen toe en breng aan de kook. Leg de moten vis in de saus, zet het vuur laag en laat heel zachtjes pocheren tot ze gaar zijn. Voeg zout naar smaak toe.
Garneer met een paar pepers en dien het warm op.

 

Rode Pepers als bloem gebruiken.

  Versiering

Mooie garneringen kun je maken als je een peper dun insnijdt van de punt tot de steel aanzet.

Leg de peper dan een paar minuten in een schaal met koud water met een paar ijsblokjes erin. De ingesneden punten gaan dan naar buiten krullen zodat je een soort bloem krijgt.


Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

 

 

 

 

 

 


  Hetty Zweers  

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite