Dit is gerecht van Indiase
oorsprong. Het wordt vaak met kerry dhal gegeten als ontbijt. In Maleisië kun je
buiten je hotel heel gemakkelijk kopen en is niet duur. Het deeg wordt zo zacht
gemaakt, dat het in de lucht rondgeslingerd kan worden. Soms wordt het deeg ook
wel in de lucht gegooid. Dan krijgt men een mooie (grote) ronde pannenkoek.
In Maleisië wordt deze pannenkoek dan op een grote, ijzeren plaat gebakken.
Wat je nodig hebt:
Bereiden :
-
Meng het meel en de zout door elkaar
-
Kneed bloem, ei, suiker en boter met
water/melk (steeds een beetje toevoegen) totdat je een zacht, kneedbare
bol deeg krijgt.
-
Laat alles 2 - 3 uur staan (een nachtje is
ook goed).
-
Verdeel het deeg in 8 gelijke delen.
-
Maak er bolletjes van
-
Rol ze plat met een deegroller. Niet te
dun niet te dik
-
Verhit de pan
-
Smeer wat boter aan één kant van de roti
en bak deze zijde in de pan goudbruin.
-
Smeer de bovenkant in met boter en bak nu
de andere kant. Zorg ervoor dat de roti niet zwart ziet.
-
Dien roti canai op met kerrie dhal of
ingelegde ui.