Pel de garnalen en snijd de kool in grove stukken. Hak de uien en de knoflook. Maak de laos en kunyit fijn in de vijzel of keukenmachine. Bak de uien, kunyit, laos en
knoflook in de olie een paar minuten aan. Voeg de santen, de serai en een beetje zout toe en breng aan de kook. Laat een minuut of 5 zacht door
koken. Voeg dan de garnalen en de kool toe en laat de groenten langzaam gaar worden. Snijd de eieren in vieren en doe ze in de pan. Maak het goed pittig op smaak met gesnipperde rode en groene pepers en voeg zo nodig nog wat zout toe.
Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.
Limau Purut:
In de Maleise, Thaise en Indonesische keuken worden vaak de blaadjes van de Limau Purut gebruikt. Het is een citrusachtig, aromatisch blad, die aan een
2 - 3 meter hoge struik groeien met gemene doornen.
Men gebruikt het blad vooral in curry's en soepen.
Het blad kan in gerechten eventueel vervangen worden door een reepje citroenschil. Eén reepje van
2 x 5 cm geldt dan als één blaadje limau purut.
De vruchten zijn wrattig, zo groot als een golfbal en bevatten weinig sap. Eén eetlepel sap is gelijk aan zes blaadjes limau purut.
Medicinaal: het vruchtensap is slijmoplossend en kan maagpijn verdrijvend zijn.