MALAYSIA
SITE

 
 
Maleise Keuken

-- Sop Ikan Pedas
-- Ikan Sumbat
-- Ikan Moolee
-- Gestoomde Zeebaars
-- Opor Sotong
-- Ikan Bilis Goreng Kacang
-- Kupang Masak Asam
-- Kari Kubis Udang
-- Z-Maleise Garnalen
-- Otak-Otak
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Maleisië Specialisten
Maleisië met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 



 

Kari Kubis Udang  
Maleise garnalen curry met kool

Kari Kubis Udang

 

 

Wat je nodig hebt:

  • 500 gram witte of groene kool

  • 450 gram garnalen

  • 2 uien

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 klein stukje kunyit of ½ theelepel poeder  

  • 1 stukje laos

  • 2 stengels serai

  • 1 blik (400 cl) santen

  • zout

  • 1 rode/ 1 groene pepers

  • een paar hardgekookte eieren

  • olie.

Bereiden


Pel de garnalen en snijd de kool in grove stukken. Hak de uien en de knoflook. Maak de laos en kunyit fijn in de vijzel of keukenmachine. Bak de uien, kunyit, laos en knoflook in de olie een paar minuten aan. Voeg de santen, de serai en een beetje zout toe en breng aan de kook. Laat een minuut of 5 zacht door koken. Voeg dan de garnalen en de kool toe en laat de groenten langzaam gaar worden. Snijd de eieren in vieren en doe ze in de pan. Maak het goed pittig op smaak met gesnipperde rode en groene pepers en voeg zo nodig nog wat zout toe.

Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

 

Limau Purut:
In de Maleise, Thaise en Indonesische keuken worden vaak de blaadjes van de Limau Purut gebruikt.
Het is een citrusachtig, aromatisch blad, die aan een
2 - 3 meter hoge struik groeien met gemene doornen.
Men gebruikt het blad vooral in curry's en soepen.
Het blad kan in gerechten eventueel vervangen worden door een reepje citroenschil. Eén reepje van
2 x 5 cm geldt dan als één blaadje limau purut.
De vruchten zijn wrattig, zo groot als een golfbal en bevatten weinig sap. Eén eetlepel sap is gelijk aan zes blaadjes limau purut.

Medicinaal: het vruchtensap is slijmoplossend en kan maagpijn verdrijvend zijn.

  Limau Purut
Andere namen:
limau purut = djerukpurut = kaffir lime = jeruk purut = leech lime =  magrood = makroot = makrut

 

 

 

Google


  Hetty Zweers

 

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2019 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite