Kari Kubis Udang
Maleise garnalen curry met kool

Wat je nodig hebt:
-
500 gram witte of groene kool
-
450 gram garnalen
-
2 uien
-
2 teentjes knoflook
-
1 klein
stukje kunyit of ½ theelepel poeder
-
1 stukje laos
-
2 stengels serai
-
1 blik (400 cl) santen
-
zout
-
1 rode/ 1 groene pepers
-
een paar hardgekookte eieren
-
olie.
Bereiden :
Pel de garnalen en
snijd de kool in grove stukken. Hak de uien en de knoflook. Maak de laos en
kunyit fijn in de vijzel of keukenmachine. Bak de uien, kunyit, laos en
knoflook in de olie een paar minuten aan. Voeg de santen, de serai en een
beetje zout toe en breng aan de kook. Laat een minuut of 5 zacht door
koken. Voeg dan de garnalen en de kool toe en laat de groenten langzaam gaar
worden. Snijd de eieren in vieren en doe ze in de pan. Maak het goed pittig op
smaak met gesnipperde rode en groene pepers en voeg zo nodig nog wat zout toe.