MALAYSIA
SITE

 
 
Maleise Keuken
-- Maleise Kippensoep
-- Sweet and Sour Chicken
-- Inche Kabin
-- Chicken Bang Bang
-- Ayam Opor
-- Ayam Berempah
-- Ayam Masak Merah
-- Ayam Goelai Ketjap
-- Kip met Pindakokossaus
-- Ayam Goreng Pandan
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 



 

AYAM GORENG PANDAN

Ayam Goreng Pandan

Wat je nodig hebt:

  • 500 gram kipfilet

  • gemberwortel van 4 cm

  • 1 theelepel ketumbar

  • Ĺ theelepel  anijszaad

  • stukje gula melaka

  • 1 teentje knoflook

  • Ĺ theelepel zout 

  • Ĺ theelepel gemalen peper

  • 4 pandan bladeren

  • klein blikje santen of een stukje creamed coconut van 3 cm

  • olie

 

Bereiding
Snijd de kipfilet in stukjes. Schil de gember heel fijn, evenals de knoflook en vermeng deze met de fijngemalen ketumbar, anijs, suiker, zout, peper. Schep dit mengsel door de stukjes kip. Houd de pandan heel en schep deze ook door het vleeskruiden mengsel. Laat dit een uurtje marineren.

Maak de olie heet in een pan en bak de gemarineerde kipstukjes tot ze beginnen te bruinen. Haal de pandan er niet uit, maar laat het ook even meebakken. Voeg na een paar minuten de santen toe of de creamed coconut. Als u dit laatste gebruikt, vergeet dan niet om er nog ongeveer
1Ĺ dl water bij te doen. Laat een paar minuten sudderen totdat er een dikke saus is ontstaan. Proef even of het goed op smaak is .Voeg zonodig nog wat zout en peper toe. Haal de pandan bladeren eruit en serveer warm.

 

Opmerking ketumbar:

 

Ketumbar

  Het is de vrucht van de korianderplant.
De kogelvormige vruchtjes komen gedroogd in de handel en lijken veel op witte peper. De korrels zijn echter iets groter, ruw van oppervlak, iets donkerder en veel gemakkelijker stuk te wrijven, waarbij men meteen de specifieke geur ruikt. Het wordt bijna altijd in combinatie met jinten gebruikt. Het is een enigszins zoet kruid.
 

 

Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.
l

 

Google


  Hetty Zweers  

 

 

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2019 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite