Otak - Otak
Gevulde gebakken vis

visfilet in een bananenblad
Wat je nodig hebt:
-
500 gram visfilet
-
2 gesnipperde uien
-
4
blaadjes limau purut, ragfijn gesneden
-
2 teentjes
gesnipperde knoflook
-
½ theelepel
blacan
-
1
theelepeltje verse geraspte koenjit
-
stukje
gesnipperde gemberwortel
-
½ theelepel
tamarinde
-
1 klein
blikje santen
-
1 stengel
fijn gesneden serai
-
2 gesnipperde
rode pepers
-
2 theelepels
ketumbar
-
1 theelepel
jinten
-
zout en peper
naar smaak
-
2 eieren
Bereiden :
Snijd de
visfilet in kleine stukjes. Schep alle ingrediënten
samen met de vis goed door elkaar. Maak het zonodig nog op smaak
met wat zout en peper. Veeg het bananenblad schoon en knip het
in rechthoekige stukken van ongeveer 15 bij 25 cm. Spreid op
elk stuk blad het vismengsel in de lengte richting uit. Vouw het
blad erom heen en zet de uiteinden vast met wat cocktail
prikkers.
Nu kan het
gerecht op verschillend manieren verder bereid worden
*
gaar stomen in ongeveer 15 minuten
*
in de oven
onder de grill 10 a 15 minuten
*
op de
barbecue eveneens 10 a 15 minuten.

Bananenblad