THE
MALAYSIA
SITE

 
 
Maleise Keuken
-- Satay
-- Satay Saus
-- Daging Masak Asam
-- Semoer
-- Kurma
-- Beef Rendang
-- Babi Lemak
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 



 

Semoer
Stoofpot van rundvlees

 
Daging Semoer

 

 

Wat je nodig hebt:

  • 500 gram rundvlees in blokjes gesneden

  • 4 teentjes knoflook

  • 4 rode pepers, zonder zaad

  • 1 kaneelpijpje

  • 2 kardemompeulen

  • 2 kruidnagels

  • 3 schijfjes jahe

  • 2 steranijs

  • 1 stengel serai

  • 1/2 pinklengte laos

  • 3 theelepels gula melaka

  • 4 eetlepels donkere sja saus

  • 3 dl water

  • zout naar smaak

  • olie

 

Bereiden

Maak in een vijzel of keukenmachine de gember, pepers en de knoflook fijn. Bak in de olie het kruiden mengsel even aan  en voeg achtereenvolgens de kardemom, het kaneelpijpje, kruidnagels, anijs, zout, serai en laos toe. Laat alles nog even een paar minuten zachtjes bakken. Blus het af met het water , de soja saus en tamarinde. Breng alles aan de kook en voeg het rundvlees toe. Laat alles op zacht vuur pruttelen tot het vlees gaar is. Breng eventueel nog op smaak met wat zout.

 

 

Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

 

 

 

Google

 

 


  Hetty Zweers  

 

 

 

 

 

 
Copyright © 2001 - 2018 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite