MALAYSIA
SITE

 
 
Maleise Keuken
-- Satay
-- Satay Saus
-- Daging Masak Asam
-- Semoer
-- Kurma
-- Beef Rendang
-- Babi Lemak
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 



Babi Lemak
Varkensvlees in kokossaus

Babi Lemak

 

Wat je nodig hebt:

  • 500 gram varkenslappen

  • 7 sjalotten

  • 1 theelepel blacan

  • 5 gedroogde pepers

  • 1 eetlepel ketoembar

  • 3 blaadje limau purut

  • stukje gula melaka

  • 1 theelepel zout

  • 1 blik santen

  • 2 groene pepers

  • olie

  • naar smaak

 

Bereiden

Snijd het vlees in kleine blokjes. Maak sjalotten, blacan en pepers fijn in een vijzel of keukenmachine. Verhit olie in een braadpan en fruit het mengsel zachtjes aan. Voeg de ketoembar toe en laat even mee fruiten. Doe nu het vlees in de pan en bak dit mee tot het enigszins bruin kleurt. Voeg vervolgens de santen, het zout, de purut blaadjes en de suiker toe. Roer het goed en laat het op laag vuur een uurtje sudderen. In elk geval tot het vlees goed gaar is en de saus dik is ingekookt. Snijd de groene pepers in ringetjes en voeg ze een paar minuten voor het opdienen toe. Maak zonodig het gerecht op smaak met wat zout en druppel er wat limoen sap overheen.

 

Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

 

 

Google
Sambal is afkomstig uit IndonesiŽ, en bestaat, traditioneel gezien, uit gemalen spaanse pepers (of rawit, de zeer hete kleine pepertjes) en zout, maar er zijn allerlei varianten waarbij ook azijn, gebakken uien, gefermenteerde garnalen (trassi), suiker en allerlei specerijen toegevoegd worden. Sambal is een typisch Indonesisch product.

Een sambalkenner heeft natuurlijk altijd minstens de standaard sambal oelek (een ulek is een soort stamper, gebruikt in combinatie met de vijzel, de cobek) in huis, maar vaak ook nog wat varianten zoals sambal badjak en sambal manis. Bij de meeste supermarkten zijn veel van de variŽteiten wel te koop in ultra-kleine potjes, maar dat is op de lange termijn erg duur. Voor wat grotere (goedkopere per gram) potten is een bezoek aan een Aziatische speciaalzaak aan te bevelen.

Sambal Oelek

 


  Hetty Zweers  

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2019 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite