THE
MALAYSIA
SITE

 
 
Maleise Keuken

- Sambal Asam
- Sambal Belacan
- Sambal Djoeka
- Sambal Istimewa
- Sambal Lado
- Pengat Pisang
- Acar Mangga
- Kokos-ijs
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Sabah
Sarawak
Perlis
Kedah
Labuan
Sepang
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Tickets MaleisiŽ (1)
Forum MaleisiŽ
Tickets MaleisiŽ (2)
Rondreis MaleisiŽ
Golf & Golf Clubs
Links
Contact
 


           

 

Kokos-ijs

Kokosijs

Dit kostelijke ijs lijkt misschien een lastig recept, maar het is heel gemakkelijk te maken in een ijsmachine, vooral in het type waarbij eerst de kom in de vriezer wordt gekoeld voordat het ijsmengsel erin gaat. Het ijs wordt vervolgens omgeroerd door een elektrische spatel. leven.

Wat je nodig hebt voor 6 personen:

  • 1 blikje kokosmelk ŗ 4 dl

  • 1 blikje gecondenseerde melk ŗ 4 dl

  • 1/2 tl zout

Voor de gula melaka-saus :

  • 150 g palmsuiker of rietsuiker

  • 1,5 dl water

  • 1 plakje verse gember van 1 cm, gekneusd

  • 1 pandanblad (indien verkrijgbaar)

  • halve kokosnoten (naar wens) en dun geschaafde plakjes kokos voor erbij

Bereiden

  • Koel de blikjes gecondenseerde melk en kokosmelk door en door. Roer in een kom beide soorten melk door elkaar. Voeg het zout toe en roer dit erdoor.

  • Giet het mengsel in de bevroren kom van een ijsmachine en laat het mengsel draaien tot het dik is (30-40 minuten).

  • Doe het mengsel in een plastic bak met deksel en laat het bevriezen tot u het kunt scheppen. Doe als u geen ijsmachine heeft het mengsel in een ondiepe bak en zet het in de vriezer, op de koudste stand.

  • Klop het mengsel door als zich aan de randen ijskristallen vormen en zet het terug in de vriezer. Doe dit minstens tweemaal. Hoe vaker u dit doet, des de romiger het ijs.

  • Meng voor de saus de suiker met het water en de gember in een steelpan. Roer op matig vuur tot de suiker is opgelost en breng de vloeistof aan de kook. Doe eventueel het pandanblad erbij en leg er een knoop in, zodat u het voor het opdienen makkelijk kunt verwijderen. Temper het vuur en laat 3-4 minuten zachtjes koken. Zet de saus zolang apart.

  • Dien het ijs op in halve kokosnoten of kommen. Leg er plakjes kokos op en serveer de saus er heet, warm of koud bij.

 


Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

Bron: De Oosterse Keuken

 

 

Google

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © 2001 - 2014 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |