MALAYSIA
SITE

 
MaleisiŽ met kinderen
-- A'Famosa Waterpretpark
-- Aquaria (KL Aquaria)
-- Bukit Gambang (Kuantan)
-- Bukit Merah
-- Canopy Walk (Penang)
-- Times Square Theme Park
-- Desa Waterpark
-- Dierentuin Kuala Lumpur
-- Escape Pretpark
-- Genting Theme Park
-- Genting Theme Park Kaart
-- Hello Kitty Theme Park
-- Honingbeer
-- Krokodillen boerderij
-- Langkawi
-- Langkawi Kabelbaan
-- Legoland Malaysia
-- Lost World of Tambun
-- Mines Wonderland
-- Olifanten - Kuala Gandah
-- Olifanten - Sungei Ketiar
-- Perhentian
-- Pulau Payar
-- Pulau Redang
-- Rotsklimmen
-- Slangentempel
-- Sunway Lagoon
-- Taman Negara
-- Underwater World Langkawi
-- Vleermuizentempel
-- Vlinderboerderij
-- Vogelpark
-- Wildlife Park Langkawi
-- Zwarte Panter
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 


Langkawi
Ben van Wijnen


Langkawi

 

In het noordwesten, net onder de territoriale wateren van Thailand, ligt de Langkawi Archipel. Deze bestaat uit 99 eilanden, waarvan er slechts drie bewoond zijn. De bewoners zijn voornamelijk echte MaleisiŽrs, dit in tegenstelling tot het vaste land. De Maleisische regering heeft geprobeerd Pulau Langkawi (het hoofdeiland) een toeristische status te geven. Er is een luchthaven aangelegd, er zijn regelmatige veerdiensten en in 1987 kreeg het eiland een duty-free status. Desondanks valt de toeristenstroom tegen. Dit heeft tot voordeel, dat Langkawi een rustige vakantiebestemming is geworden.
De veerdiensten worden onderhouden vanuit Kuala Perlis (30 km), Kuala Kedah en George Town (Penang). Men kan vanuit Penang met de draagvleugelboot een dagexcursie boeken naar Langkawi om daar duty-free te winkelen. Voor een enkele reis met de boot betaal je (eind 2002) RM 35, wat neerkomt op een kleine 10 Euro. De boot vertrekt om 8 uur en om 9.15, maar zet dan passagiers af in Pulau Payar.
De eilanden zijn een waar paradijs voor vlinder- en vogelkenners. Er zijn vlindersoorten, die nergens anders in MaleisiŽ voorkomen. Langkawi heeft vrij stille stranden en je kunt vervoerd worden naar ťťn van de onbewoonde eilandjes om daar te zonnebaden. Het hoofdeiland kan bogen op een aantal mooie baaien, die rijk aan koraal en zeeflora- en fauna zijn. Het moge duidelijk zijn, dat er op Langkawi gesnorkeld kan worden en aan "scuba-diving" wordt gedaan. Er worden excursies gemaakt naar 
Pulau Payar. Dit is een bounty-eilandje, waar gesnorkeld en gedoken kan worden. Ook komen daar de vissen uit je hand eten. Maar de ware liefhebbers van deze sport kiezen toch voor de oostkust van West MaleisiŽ (Perhentian, Redang) of Sabah (Sipadan).

Goedkope hotels op Langkawi vind je ook hier!
Per kamer; per nacht (met z'n tweetjes)
<klik hier>


Langkawi staat ook bekend als grotteneiland, alhoewel je wel veel moeite moet doen om deze te bezoeken. Meestal moet je met een bootje naar zo'n grot. De bekendste grotten zijn: 
- Gua Cerita (legendengrot -  nabij Tanjung Rhu), 
- Gua Kelewar (vleermuizengrot - boottocht van 1Ĺ uur vanaf Kuah), 
- Gua Buaya (krokodillengrot - na een boottocht zie je vleermuizen),
- Gua Landak (stekelvarkengrot - over land te bereiken en je komt in een grote ruimte)

Langkawi heeft meerdere prachtige resorts, gelegen aan prachtige, witte, onbedorven stranden. Twee ervan zijn Rebak Marina (zie de site) en het Pelangi Resort (hieronder beschreven). Na een druk bestaan in Nederland of BelgiŽ is het heerlijk uitrusten op Langkawi. Diverse  uitstapjes zijn mogelijk en het winkelen van de dure of goedkopere merken is belastingvrij. 
In Kuah zijn enkele mooie winkelcentra.
Het eiland is voornamelijk voor de natuurliefhebbers en de rustzoekers. De natuur is werkelijk prachtig. De donkere klippen voor de kust zijn donkergroen begroeid met ongerept oerwoud. Ze rijzen soms tot 60 meter uit de blauwe zee steil omhoog.
 

Er is geen nachtleven op het eiland en degene, die dat wil, kan als zijn vakantiebestemming  wijzigen en voor Penang kiezen.
Op Penang is Langkawi zeer geliefd bij de bewoners. Ik heb echter sterk de indruk, dat het komt door de stilte en nog meer door de tax-free inkopen. Als je vanaf Penang een excursie naar Langkawi boekt, wordt meestal gevraagd om toch vooral sterke drank mee te nemen.

Tijdens uw verblijf op Langkawi kunt u genieten van schitterende natuur. U kunt zich met een bootje langs de verschillende schitterende eilandjes laten varen en een picknicklunch gebruiken ergens op een verlaten strand. Langkawi heeft nog echte stille eilanden waar u helemaal tot rust kunt komen.

Van Verre Reizen organiseert voor u individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke MaleisiŽ reis samen. Bekijk onze Maleisie reizen op onze website. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ


Veelal lege stranden op Langkawi.

"Wij verbleven in het Pelangi Beach Resort*****. Niet ver van de luchthaven (8 km) en ongeveer een half uur rijden met de taxi van het plaatsje Kuah (21 km). Het Resort is heel rustig gelegen en heeft een prachtige tuin met uitbundige tropische begroeiing en vijvertjes..
Het heeft een aantrekkelijk grote, open lounge en receptie, waar zachtjes de wind door waait. Het is direct gelegen aan een parelwit zandstrand, dat heel langzaam afloopt. Dit is ideaal voor kinderen. Er zijn ligbedden om het aantrekkelijke zwembad, dat ook weer direct aan het strand ligt.  Op het terrein zijn chalets van twee verdiepingen, die opgetrokken zijn in traditionele Maleise kampong-stijl: dit zijn de hotelkamers. Golfkarretjes zorgen ervoor, dat de bagage bij de juiste kamer wordt afgeleverd.
's Avonds is er niet zoveel vertier in en buiten het hotel. Na het avondeten ben je grotendeels op het hotel aangewezen, waar een orkestje in de lounge speelt.
Tegenover het hotel is een soort openluchtmuseum, waar je kunt zien, hoe men rijst verbouwt op sawa's. Scuba-duiken en snorkelen kun je bij nabij gelegen eilanden. 
Met de bus zijn we naar een zeeaquarium (Underwater World Langkawi) geweest, waar je de vissen en koralen kunt zien, die hier in de mooie wateren rondom Langkawi leven. Verder hebben we een rondrit over het eiland gemaakt en taxfree gewinkeld".

Goedkope hotels op Langkawi vind je ook hier!
Per kamer; per nacht (met z'n tweetjes)
<klik hier>


Kuah Town - Avondmarkt

Kuah (11.000 inwoners) is het belangrijkste dorp van het eiland. Sinds de invoering van de belastingvrije status heeft het  plaatsje een gedaanteverwisseling ondergaan en is uitgegroeid tot een klein stadje. Bijna elke winkel puilt uit van tax-free sterke drank, batik, chocolade, rookartikelen of elektronische apparatuur. Er zijn enkele mooie "shopping malls". 
Voor 1987 was Kuah de enige plaats, waar men logies voor de nacht kon vinden. 
Er gaat een legende over het ontstaan van deze hoofdstad. 

"Er woonden vroeger twee welgestelde families op Langkawi. Een zoon van de ene familie werd verliefd op de dochter van de andere. De ouders van de familie van de dochter waren het er echter niet mee eens en er ontstond een ruzie. Hierbij vlogen de potten en pannen door de lucht en op de plek waar de sauspan landde, werd Kuah gesticht. Het gevecht hield pas op, toen beide vaders in een bergtop waren veranderd".  

Op Langkawi zijn vele verlaten prachtige stranden. De bekendste hiervan zijn Pantai Cenang en Pantai Tengah. Pantai Cenang heeft een twee kilometer lang breed zandstrand dat langzaam afloopt in zee. Tanjung Rhu heeft, naast een heel duur hotel, ťťn van de mooiste stranden. Het water is er ondiep en bij laag water kun je naar het buureiland waden.

Wat bezoek zijn de toegangsprijzen van de attracties?

Toegangsprijzen (kunnen veranderd zijn)

Volwassenen Kinderen
     
Onderwaterwereld RM38,- RM19,-
Mahsuri Tombe RM2,- RM1,-
Gallery Perdana RM3,- RM1,-
Krokodillenboerderij (MaleisiŽrs) RM10,- RM8,-
Krokodillenboerderij (Buitenlanders) RM15,- RM10,-
 

 


 


Tickets voor de boot naar Langkawi reserveren

          

 

  Ben van Wijnen

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2019 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite