MALAYSIA
SITE

 

Sabah
-- Abdul Rahman Park
-- Afstanden op Sabah
-- Bussen op Sabah
-- Danum Valley
-- Gomantong Grotten
-- Kinabatangan Rivier
-- Kota Kinabalu
-- Lahad Datu
-- Layang Layang
-- MASwings
-- MASwings Network
-- Mount Kinabalu
-- Neushoorn Opvangcentrum
-- North Borneo Railway
-- Pulau Banggi
-- Pulau Berhala
-- Pulau Dinawan
-- Pulau Kapalai
-- Pulau Lankayan
-- Pulau Libaran
-- Pulau Mantanani
-- Pulau Mataking
-- Pulau Pom Pom
-- Pulau Sipadan
-- Pulau Tiga
-- Sabah
-- Sabah - Annelies
-- Sandakan
-- Semporna
-- Sepilok (Orang Oetans)
-- Sepilok (Zonneberen)
-- Sukau
-- Tawau
-- Turtle Island
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Maleisië Specialisten
Maleisië met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 KAPALAI

Kapalai is een fantastische bestemming om te duiken. Hoewel het een eiland wordt genoemd, is het eigenlijk een grote zandbank gelegen aan het Ligitan-rif met een zeer exclusief resort met prachtige villa's gebouwd op palen.
Kapalai was vroeger een echt eiland met vegetatie, maar de afgelopen paar honderd jaar is het door erosie en stijging van het zeewater onder water gekomen. Er zijn geen stranden, hoewel je tijdens eb en zonnebad op het cirkelvormige kunstmatige strand over de zandbank kunt lopen. In Kapalai draait alles om snorkelen en duiken, niet-duikers kunnen zich beter vermaken op Mataking Island met zijn mooie stranden.
Direct rondom het resort zijn er fantastische snorkelmogelijkheden en ook enkele zeer mooie duikplekken. De beste tijd om Kapalai te bezoeken is tussen april en september.
Op Kapalai zijn er direct rondom het resort fantastische snorkelmogelijkheden en ook enkele zeer mooie duikplekken. De beste tijd om Kapalai te bezoeken is tussen april en september. Toeristen, die Kapalai bezoeken, komen er meestal om zich te ontspannen, om te snorkelen of om te duiken.

Er zijn talloze leuke duikplekken direct rondom Kapalai. Een ander groot ding is het onbeperkte huisrif, dat het resort aan zijn gasten biedt. Duikfaciliteiten zijn geweldig bij het resort. Ervaren duikleraren brengen duikers naar nabijgelegen locaties. De meeste duikliefhebbers bezoeken het gebied om kans te maken om te duiken bij Sipadan, waar verblijfmogelijkheden beperkt zijn. Sipadan ligt op slechts ongeveer 15 minuten per boot vanuit Kapalai.

 

Als je van muck duiken houdt, ben je het beste af op Mabul Island, het macro-paradijs van de wereld. Muck duiken is letterlijk: modder duiken. Dat klinkt niet heel aantrekkelijk, maar toch zie je tijdens muck diving onderwaterdieren die je waarschijnlijk nog nooit gezien hebt. Waar staat muck diving nou eigenlijk voor, nou voor duiken op de bodem van zwart vulkaanzand waarbij je op zoek bent naar het ene rare wezen na het andere, ook wel de ‘critters’ zoals we die noemen. De onderwaterdieren zijn moeilijk te vinden doordat sommige minuscuul klein zijn en verstopt zitten in de modder of zelfs in afval, een gids is dan ook een must, zij zorgen ervoor dat je zoveel meer uit de duik haalt dan wanneer je alleen op zoek gaat.
Er is een moessonseizoen tussen november en februari, hoewel het zicht nog steeds goed is.

Er is maar één resort op Kapalai-eiland: het Sipadan-Kapalai Dive Resort. Het is een mooi en exclusief resort met 30 chalets op palen met een eigen balkon, langs de riffen. Kamers hebben alleen een ventilator, omdat het resort zijn uiterste best doet om de negatieve impact op de kwetsbare omgeving te minimaliseren. Positief is het verse water (dat daarna wordt gerecycled en niet in de oceaan wordt gedumpt). Er is WIFI internet (gratis in de lobby, RM20 per dag in uw chalet) en er zijn geen muggen, wat betekent, dat je de deuren van het balkon open kunt laten gedurende de dag/ nacht voor extra koelte (balkons op het noorden hebben het beste uitzicht en de meeste privacy). De prijzen zijn redelijk hoog, maar je krijgt dan 3 dagelijkse bootduiken (inclusief duiken bij Sipadan) en onbeperkt duiken bij de huisrifs.

 

 

 

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2019 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite