MALAYSIA
SITE

 
Algemeen

-- Afdingen
-- Batik
-- Boeken
-- Chinese Maleiers
-- Chinees Nieuwjaar 2020
-- Drinkwater
-- Feesten in MaleisiŽ
-- Fietsen in MaleisiŽ
-- Geschiedenis van MaleisiŽ
-- Homestay in MaleisiŽ
-- Klimaat en Geld
-- Koning - de huidige
-- Koophuis MaleisiŽ
-- Meren in MaleisiŽ
-- Pasar Malam
-- Pensioen MaleisiŽ
-- Politiek MaleisiŽ
-- Singapore
-- Speelfilms
-- Studeren MaleisiŽ
-- Strandhotels MaleisiŽ
-- Telefoneren
-- Tips
-- Trouwen MaleisiŽ
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 


De Kaart van MaleisiŽ.

Ben van Wijnen

Dit is een globale kaart van MaleisiŽ, die dient om de ligging van het land te bepalen.
Mocht je een auto huren, dan kun je best een wegenkaart kopen in Kuala Lumpur en niet in Nederland. De prijs in Nederland is beduidend hoger. Deze kaart koop je ťťn van de eerste dagen in Kuala Lumpur. Bijvoorbeeld in het winkelcentrum Sungei Wang, waar een goede boekhandel zit. Overigens kom je in verschillende winkelcentra de boekenwinkel "Popular" tegen. Een goede zaak met goede wegenkaarten.
De hoofdwegen (de North South Expressway is vierbaans ) zijn doorgaans heel goed te berijden (zie de site over de North South Expressway).  Deze weg begint aan de Thaise grens en eindigt in Singapore. De "provinciale wegen" hebben twee rijbanen.
Mocht je echter van Kuala Lumpur dwars door de jungle naar Kota Bahru willen rijden, dan moet je je eerst goed laten informeren. Het is mij nog steeds niet gelukt om deze rit te maken. De weg wordt niet goed onderhouden. Er bevinden zich dan ook kuilen in de weg. Af en toe zijn er ook "landslides", oftewel grondverschuivingen. Dan kun je daar niet langs.

 

Een vriend van mij schreef over die weg het volgende:

"Ik reed deze weg heel vaak, want ik moest enkele bedrijfjes bezoeken, die op deze route lagen, toen ik nog bij dat bedrijf werkte. De laatste keer was dat ongeveer twee jaar geleden. Ik deed dat in een Volvo Saloon (in plaats van een 4 wheel drive), die ik altijd daarvoor had. De weg is nu geheel geplaveid, hoewel er nog af en toe grote gaten in het wegdek zitten. Het spijt me, dat ik niet kan vertellen, hoe lang dit stuk duurt, want ik overnachtte meestal in plaatsjes langs de route, zoals  Bentong, Kuala Lipis, Raub, Gua Musang en Kota Bharu. De weg is dus duidelijk verbeterd, maar sommige stukken zijn behoorlijk smal en bochtig. In het bijzonder de stukken bij Raub en Kuala Lipis.  Er rijden tegenwoordig niet zoveel vrachtwagens met boomstammen rond het plaatstje Gua Musang. Dit komt door de uitgeputte voorraden houtbomen, die het rijden op deze route minder verraderlijk maken. 

Als je deze route rijdt moet je van Kota Bharu naar het zuiden, langs Kuala Terengganu en Kuantan. Deze kustroute is heel mooi. Vervolgens rijd je weer terug naar Kuala Lumpur. Deze weg aan de oostkust leidt je langs de prachtigste stranden, die je ooit hebt gezien".

"Maar als je echt avontuurlijk bent aangelegd probeer dan eens naar Gua Musang te gaan vanaf de Cameron Highlands. Het enige probleem is, dat je een 4 wheel drive auto nodig hebt, wanneer je voor deze route kiest. De Camerons hebben veel te bieden en je kunt gemakkelijk schone accommodaties vinden, zoals Daniel's Lodge of de Twin Pines in Tanah Rata".


Eťn keer heb ik in zo'n kuil gereden en kon daarna de auto langs de kant laten staan en ben per taxi verder gereisd naar Kuantan. Daar kon ik een andere auto ophalen.

Wilt u gaan reizen door MaleisiŽ? Dan is een landkaart een goede start voor het samenstellen van uw reis door MaleisiŽ. U krijgt een goede indruk van de ligging van de steden en gebieden als Kuala Lumpur en Cameron Highlands in West-MaleisiŽ, en Kuching en Kota Kinabalu op Maleisisch Borneo.

Van Verre Reizen organiseert individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke Maleisie reis samen. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ.

Overigens is de weg van Penang naar Kota Bahru heel goed te rijden. De weg slingert zich langs de Thaise grens en is goed geasfalteerd. Soms zie je ook een waarschuwingsbord voor overstekende olifanten. 
Je moet echt de gehele dag doorrijden  om voor het donker op je bestemming te zijn. Ik heb deze rit verschillende keren gereden en het is een lange rit van 8 uur achter het stuur zitten. Er is onderweg ťťn mogelijkheid om te overnachten en dat is in het Banding Resort. Dit resort is aan een meer gelegen en vanuit hier is het mogelijk om een bezoek aan de Orang Asli te brengen of om een daagje heerlijk rustig te vissen.

"Veel rugzakkers willen met een busje van Penang naar Thailand reizen (Krabi of Koh Samui). Het duurt over de weg ongeveer 6 uur (met een busje) van Penang naar Krabi. Het duurt langer naar Koh Samui omdat het verder weg ligt... misschien nog eens 2 uur. Met een busje kost het RM33 per persoon naar Krabi. Je kunt deze buskaartjes gemakkelijk kopen in winkeltjes in Chulia Street in Penang. Een alternatief is vliegen van Penang naar Phuket en dan de weg (over land) te nemen naar Koh Samui. 
Laatst was ik nog in Singapore en ik herinner me, dat SIA een directe vlucht heeft van Changi naar Krabi. Een maand geleden ontmoette ik een vriend op Changi Airport en hij vertelde me, dat hij de directe vlucht (SIA) naar Krabi had gemaakt".

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2020 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite