THE
MALAYSIA
SITE

 

De Highlands
- Bukit Broga
- Bukit Larut
- Bukit Tinggi
- Bussen van/naar Cameron
- Cameron Highlands
- Cameron Highl. Brinchang
- Cameron Highl. Ringlet
- Cameron Highl. Tanah Rata
- Cameron Highl. Hotels
- Cameron naar Oostkust
- Cameron Thee Plantages
- Fraser's Hill
- Fraser's Hill Hotel
- Genting Highlands
- Genting Casino
- Genting Hotels
- Gunung Jerai
- Gunung Ledang
- Lojing Highlands
- Orang Asli Cameron Highl.
- Orang Asli Senoi
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Sabah
Sarawak
Kedah
Labuan
Sepang
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Tickets MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 Cameron Highlands

 

Nieuwe weg over de Cameron Highlands.

De nieuwe weg over de Cameron Highlands is klaar. Daardoor kun je nu in ťťn dag doorreizen vanuit de Cameron Highlands naar Kota Bharu of Taman Negara.  De lange omweg via Kuala Lumpur of Ipoh/Grik hoeft dus niet meer.

De kosten voor een taxiritje aar bijv bestemmingen als Taman Negara, Kota Bharu of Penang beginnen vanaf RM 250,- (je moet wel onderhandelen!!). Reistijd naar Taman Negara ca 4Ĺ uur.
 
Er rijdt vanaf de Cameron een mini-van naar Taman Negara. Volgens de laatste informatie is de prijs RM75,-


De Cameron Highlands zijn de grootste en de meest gecultiveerde van alle bergresorts in MaleisiŽ. Het bevindt zich in het noordwesten van Pahang op een hoogte van 1500 -1800 meter.
De Cameron Highlands werden ontdekt door William Cameron in 1885. In die dagen van de ontdekking,  realiseerden Britse planters zich, omdat dit berggebied erg vruchtbaar was.
Omdat thee in de Britse koloniŽn een prijzig artikel was, besloten ze thee te gaan verbouwen op de hellingen van de Cameron Highlands.
Britse families, die in MaleisiŽ gestationeerd waren, kwamen ook naar de hooglanden om te ontsnappen aan de hitte van de stad, de vochtige tinmijnen en de rubberplantages. Enkele oude bungalows, zijn erg goed bewaard gebleven en kunnen door toeristen bezocht worden. Er zijn er zelfs, waar de toeristen in kunnen logeren. Er is dus nog niet veel veranderd aan het koloniale karakter van de Cameron Highlands. Je kunt er nog volop van genieten. 

Sinds lange tijd heeft de Cameron Highlands zich ontwikkeld tot een favoriete reisbestemming van pas getrouwde, Maleise paartjes. De koele, frisse temperatuur in de hooglanden is ook een verademing voor de inwoners van de hoofdstad Kuala Lumpur, die het lawaai en de vervuiling van de stad willen ontvluchten.
De rit vanuit Kuala Lumpur duurt ongeveer drie en een half uur. Het is een rit van 295 km. De snelste route gaat over de  North-South Expressway, waar je afslaat bij het dorpje Tapah. Vanaf Tapah krijg je een bochtige weg omhoog naar de Cameron Highlands. Een rit van zo'n 60 kilometer met wel 600 bochten. Het is al een genot op zichzelf om naar boven te rijden. Je komt veel mooie vergezichten tegen en je kunt stoppen om bij een waterval (Lata Iskandar) te rusten. Een picknickstop kun je maken in het Kuala Woh Forest Recreation Park. Daar zijn picknick plaatsen en er bevindt zich hier een warm waterbron.
Onderweg passeer je diverse Orang Asli nederzettingen. Stop eens en ga ze bekijken!

 

Orang Asli nederzetting
De Orang Asli.      Zie ook: het droomvolk...

Je kunt ook vanaf Simpang Pulai (bij Ipoh) naar de Cameron Highlands rijden. De reistijd is aanzienlijk korter en de rit gaat over de Blue Moutains. Het is een nieuwe weg; op veel kaarten staat deze weg niet.

Natuurliefhebbers kunnen te voet trektochten ("jungle walks") maken en genieten van de spectaculaire uitzichten, die het bos- en berglandschap biedt. Al wandelend kun je het best de natuurlijke schoonheid van Cameron Highlands ontdekken. Je zult een grote variŽteit aan bosplanten en bosdieren zien. Tevens kun je ook moeilijkere trektochten  maken. Deze zijn uiteraard heel goed aangegeven, maar het verdient de aanbeveling om een lokale gids meenemen.
De Cameron Highlands zijn het meest bekend om de theeplantages. Er zijn volop mogelijkheden om deze theeplantages te bezoeken en het proces mee te maken, hoe de thee verder behandeld wordt. Sommige "factories" bieden de mogelijkheid om de thee te proeven en te kopen. De thee van de Cameron Highlands heet: BOH - thee (Best Of Highlands). Deze thee wordt helaas alleen in MaleisiŽ en omliggende landen verkocht. De productie is te laag om deze naar Europa te kunnen exporteren.

Theevelden...... zo ver je ziet!
Een huis van een Orang Asli werknemer van de theeplantage.

Toch is thee niet het enige landbouwproduct van de Cameron Highlands. Op de vruchtbare grond worden ook groenten zoals bloemkool en andere koolsoorten. Ook worden er veel aardbeien gekweekt, ziet men er rozentuinen en veel tomaten. Door sommigen wordt dit gebied dan ook "Malaysia's Green Bowl" genoemd.
De populairste uitstapjes worden gemaakt naar de theeplantages en de aardbeien-boerderijen. Andere bestemmingen zijn de rozentuinen, de watervallen, Butterfly Farm, Honeybee Farm, aardbeien farms of de drukke markt van Brinchang. In dit plaatsje kun je nog "echte" koloniale Tudor Inns aantreffen. Hier vind je ook een Boeddhistische tempel, rozentuinen en veel "handicraft" winkels.
Andere ontspannende activiteiten in de Cameron Highlands zijn: golfen, wandelen en winkelen.

Hou er rekening mee om een trui mee te nemen!

De Cameron Highlands zijn de meest uitgestrekte hoogvlaktes van alle berglandschappen van West-MaleisiŽ. Op de vruchtbare grond worden veel aardbeien en tomaten gekweekt. Maar het gebied wordt met name gekenmerkt door de theeplantages. Het is zeker een aanrader om een theeplantage te bezoeken. Het gebied ademt nog steeds een koloniale (Britse) sfeer uit.
Van Verre Reizen organiseert voor u individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke MaleisiŽ reis samen. Bekijk onze Maleisie reizen op onze website. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ.

 

  1 ) All Souls Church
  2 ) Bertam Valley
  3 ) Bharat Tea Estate
  4 ) Boh Teh Estate
  5 ) Butterfly Garden
  6 ) Cameron Highlands Golf Club
  7 ) Cameron Highlands Golf Course Inn
  8 ) Equatorial Hotel
  9 ) Father's Guest House
10 ) Lake House
11 ) Gold Dollar Tea Estate
12 ) Heritage Hotel
13 ) Kea Farm
14 ) Mardi
15 ) Merlin Hotel
16 ) Parit Waterval
17 ) Politiebureau
18 ) Robinsons Waterval
19 ) Rose Garden
20 ) Sg. Palas Tea Estate
21 ) Strawberry Farm
22 ) Ye Olde Smoke House
23 ) Youland Bloemenkwekerij

 

Cameron Highlands - Taman Negara
   
CS Travel ,
47,Main road,
Tanah Rata,
Cameron Highlands
Tel: 05 491 1200
vertrek dagelijks: 10.00 uur prijs: RM 75.00

 

Gemakkelijk boeken: Bustickets Online:

Klik op deze banner om te reserveren

 

Gemakkelijk boeken: Trein Tickets
cheap booking
Klik op deze banner om te reserveren

 

Google

 

 

 

Copyright © 2001 - 2017 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite